Skip to content

Press

Vi publicerar kontinuerligt nyheter på Pollinera Sveriges sida MyNewsdesk.

Här kan du se ett utdrag.

RSS Pollinera Sverige – Aktuellt

 • Ogräs och SURR – Pollineringsveckan rullar för sjunde året
  18– 26 maj rullar Pollineringsveckan för sjunde året. I år visar Pollinera Sverige "Ogräsbibel – en mångfaldspredikan" på Rosendals trädgård medan utställningen "SURR" landar i Göteborgs Botaniska trädgård och hos Bee Urban på Garnisonen. Nya illustrerade barnboken "SURR – vem pollinerar våra växter" har just kommit ut i handeln.
 • Årets Pollinatör delas ut till projektet Så Vilda på Göteborgs botaniska trädgård
  På Göteborgs botaniska trädgård har man sedan 2019 målmedvetet drivit kunskapsprojektet Så Vilda som hittills engagerat 15 000 barn. Nu har Så Vilda också fått utmärkelsen Årets Pollinatör. Utmärkelsen delas ut av Pollinera Sverige i samarbete med Rikare trädgård och Fritidsodlingens riksorganisation.
 • Utställningen SURR har landat på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp
  Fotoutställningen SURR från Pollinera Sverige tar från terminsstarten plats på Sveriges Lantbruksuniversitet SLU i Alnarp. Arrangemanget sker i samarbete med SLU och Akademiska Hus som ser utställningen som en förlängning av sitt arbete för biologisk mångfald.
 • Ogräsmeny signerad kocken Elvira Lindqvist
  Elvira Lindqvist har tillsammans med växtexpertencLisen Sundgren skapat en unik meny med så kallade ogräsväxter i säsong. Ogräslunchen hölls på restaurang Oxenstiernan för att fira den biologiska mångfaldens dag 22 maj som infaller under Pollineringsveckan.
 • Ogräslunch och SURR firade Biologiska mångfaldens dag
  Pollinera Sverige firade den Biologiska mångfaldens dag 22 maj med en Ogräslunch för att visa hur viktiga många så kallade ogräs är för artrikedom och pollinerande insekter. Med kampanjen Älska ogräs vill man ifrågasätta det rådande förhållningssättet som delar upp växter i "fina" och "fula" och bidra till att förändra normer och ideal för skötsel […]
 • Utställningen SURR fortsätter sin resa runt landet – nya platser 2023:
  Pollinera Sveriges utställning SURR med porträtt på viktiga små insekter i stort format fortsätter sin resa runt landet och landar med start under Pollineringsveckan på åtta nya platser, från Malmö till Bureå.
 • Sluta bekämpa din trädgård – lär dig älska ogräs och vilda växter
  Pollinera Sverige vill bidra till att förändra normen för vad en trädgård ska vara och öka intresset för växter som naturligt finns i vår närhet, alla de som kallas ogräs. Under Pollineringsveckan 20-28 maj börjar vi vårt arbete med att sprida kunskap om vilda växter som både vi och pollinatörerna behöver.
 • Pollineringsveckan invigs med SURR
  Vi laddar på nytt för Polllineringsveckan! Detta år landar den populära fotoutställningen SURR i Karlstad och i Landvetter. Vår utställning SURR innehåller nära porträtt på fjärilar, bin, humlor, flugor och skalbaggar fotograferad av Lena Granefelt. Med utställningen vill Pollinera Sverige sprida kunskap och visa att pollinatörerna är många, viktiga, olika – och vackra.
 • Nu kunskapsbombar vi landet med fakta om pollinering
  Pollinera Sverige satsar stort på att sprida kunskap kring pollinering och biologisk mångfald. Med paketet SURR i skolan får runt 5000 barn i mellanstadieklasser och naturskolor i landet chansen att lära sig mer om humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar, skalbaggar och de växter som de behöver. Samtidigt landar utställningen SURR på fem nya platser.
 • SURR landar i Skaras friluftsmuseum under Pollineringsveckan
  Pollinera Sveriges utställning SURR reser vidare ut i landet. Under Pollineringsveckan landar den i Skaras friluftsmuseum. Där kommer man från och med 14 maj att kunna se Lena Granefelts porträtt på olika pollinerande insekter som humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar.