Skip to content

Press

Vi publicerar kontinuerligt nyheter på Pollinera Sveriges sida MyNewsdesk.

Här kan du se ett utdrag.

RSS Pollinera Sverige – Aktuellt

 • Ogräslunch och SURR firade Biologiska mångfaldens dag
  Pollinera Sverige firade den Biologiska mångfaldens dag 22 maj med en Ogräslunch för att visa hur viktiga många så kallade ogräs är för artrikedom och pollinerande insekter. Med kampanjen Älska ogräs vill man ifrågasätta det rådande förhållningssättet som delar upp växter i "fina" och "fula" och bidra till att förändra normer och ideal för skötsel […]
 • Ogräsmeny signerad kocken Elvira Lindqvist
  Elvira Lindqvist har tillsammans med växtexpertencLisen Sundgren skapat en unik meny med så kallade ogräsväxter i säsong. Ogräslunchen hölls på restaurang Oxenstiernan för att fira den biologiska mångfaldens dag 22 maj som infaller under Pollineringsveckan.
 • Utställningen SURR fortsätter sin resa runt landet – nya platser 2023:
  Pollinera Sveriges utställning SURR med porträtt på viktiga små insekter i stort format fortsätter sin resa runt landet och landar med start under Pollineringsveckan på sex nya platser, från Malmö till Bureå.
 • Sluta bekämpa din trädgård – lär dig älska ogräs och vilda växter
  Pollinera Sverige vill bidra till att förändra normen för vad en trädgård ska vara och öka intresset för växter som naturligt finns i vår närhet, alla de som kallas ogräs. Under Pollineringsveckan 20-28 maj börjar vi vårt arbete med att sprida kunskap om vilda växter som både vi och pollinatörerna behöver.
 • Pollineringsveckan invigs med SURR
  Vi laddar på nytt för Polllineringsveckan! Detta år landar den populära fotoutställningen SURR i Karlstad och i Landvetter. Vår utställning SURR innehåller nära porträtt på fjärilar, bin, humlor, flugor och skalbaggar fotograferad av Lena Granefelt. Med utställningen vill Pollinera Sverige sprida kunskap och visa att pollinatörerna är många, viktiga, olika – och vackra.
 • Nu kunskapsbombar vi landet med fakta om pollinering
  Pollinera Sverige satsar stort på att sprida kunskap kring pollinering och biologisk mångfald. Med paketet SURR i skolan får runt 5000 barn i mellanstadieklasser och naturskolor i landet chansen att lära sig mer om humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar, skalbaggar och de växter som de behöver. Samtidigt landar utställningen SURR på fem nya platser.
 • SURR landar i Skaras friluftsmuseum under Pollineringsveckan
  Pollinera Sveriges utställning SURR reser vidare ut i landet. Under Pollineringsveckan landar den i Skaras friluftsmuseum. Där kommer man från och med 14 maj att kunna se Lena Granefelts porträtt på olika pollinerande insekter som humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar.
 • SURR i Torups Slottspark!
  Pollinera Sveriges utställning SURR reser vidare ut i landet. Under Pollineringsveckan landar den i Torups slottspark utanför Malmö. Där kommer man från och med 14 maj att kunna se Lena Granefelts porträtt på olika pollinerande insekter som humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar.
 • SURR på Naturhistoriska riksmuseet i maj
  Pollinera Sveriges utställning SURR reser vidare ut i landet. Under Pollineringsveckan 14–22 maj landar den på Naturhistoriska Riksmuseet som en del av satsningen Odla i staden. Där kommer man att kunna se Lena Granefelts porträtt på olika pollinerande insekter som humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar. Det handlar om små insekter i stort format!
 • SURR i Skellefteå under Pollineringsveckan
  Pollinera Sveriges utställning SURR reser vidare ut i landet. Under Pollineringsveckan landar den i Stadsparken i Skellefteå, ett grönt stråk mitt i centrum som binder ihop staden med älven. Där kommer man från och med 14 maj att kunna se Lena Granefelts porträtt på olika pollinerande insekter som humlor, honungsbin, blomflugor, solitärbin, fjärilar och skalbaggar.